Än slank de dit...

Så kom vintern, med isfläckar så stora och många att de nära på bildar en enda stor isfläck över hela gården.
Många var dom hyresgäster dom halkade omkring, sträckte vrister och vader, och undrade var hyrsvärden gjort av sand eller grus att sprida över isfläckarna. Men, ingen sand eller grus kunde siktas någonstans.

Senare samma eftermiddag kom ett lass med grus - till mångas förtjusning. För, nu skulle det vara slut på halkandet... trodde många.

Men, se det var inte till halkbekämpning som lasset med grus var ämnat.
Det placerades dagen därpå i och kring ett litet skjul, som ska inrymma en bal hösilage.

På isfläckarna halkar hyresgäster vidare...

En dyr historia

I tre dagar schaktades det, las ut matta, spreds ut stenmaterial.
Och, inte bara på Pippis del... utan, tuppen såg till att det lades stenmaterial även på hans och frugans del. Men, klargjorde samtidigt att kostnaden för det skulle åläggas pippin... som betalning för "arbete" som tuppen ansåg sej utfört (utan att ha blivit ombedd) då han var med och pulade då han som verkligen lejts in för att utföra jobbet var där och jobbade.

Då killen nu kom med räkningen blev det kännbart för pippin... då summan hamnade på dryga 44000:-.

Förhoppningsvis blir det väl placerade pengar.

Och, trivseln inne i den nya boden blir ännu högre värderad sedan det blivit färdigt med ny färg på väggarna, skåp, bord osv på plats, och mysfaktorn på max - till en överkomlig kostnad.

Nu fattas bara fasaden... så att btggnaden smälter in i den övriga ömgivningen.
Sen är det toppenfint!

Tupp med PMS?

Reglaget på elementet som sitter inne på toaletten har han tagit bort. Trots detta har någon lyckats skruva upp värmen. Och, detta retar honom så till den grad att han kokar av ilska.
Han far ut och råskäller om "kärringar som slösar el" och han gapar och skriker att hyresgästerna själva ska ta bort de stora högar av sopor som hyresvärden (tuppens fru/hönan) sopat ihop och placerat utanför deras dörrar.

Detta är inte precis rätt väg att gå då man bedriver en inackorderingsverksamhet. Att skälla ut de som man debiterar hyra av, för att dom nyttjar det som dom betalat pengar för att nyttja.
Att bita den hand som föder en.

Men, tyvärr är detta en regel hellre än ett undantag på hönsgården.

RSS 2.0